Toelatingsprocedure acteeropleiding

Op deze pagina lees je alles wat je moet weten als je je wilt aanmelden voor de film actors academy acteeropleiding.

De toelatingsprocedure voor Camera-acteren Niveau 1 en Camera-acteren Niveau 2 is vrijwel gelijk. Doorstromen van Camera-acteren Niveau 1 naar Camera-acteren Niveau 2 is altijd mogelijk, maar geen vereiste. Professionals kunnen bijvoorbeeld vanuit de praktijk instromen in Camera-acteren Niveau 3.

Toelatingsprocedure film actors academy acteeropleiding Camera-acteren Niveau 1<

De film actors academy PROEFLES-DAG: een GRATIS les waar je voorlichting krijgt en kort maar krachtig onderworpen wordt aan spel-, stem- en lichaamstraining. Het kernteam kijkt toe en bepaalt of de deelnemer geschikt is om door te stromen naar de 2e ronde. Ook de deelnemers die slechts komen oriënteren en niet willen deelnemen aan de toelatingsprocedure, krijgen achteraf per mail feedback.

De eerste ronde van de toelatingsprocedure kan ook plaats vinden middels deelname aan de Vooropleiding – dan doet de presentatie in de laatste les dienst als eerste ronde en krijgen de deelenemers ook achteraf feedback en te horen of ze kunnen doorstromen naar de 2e ronde.

Toelatingsprocedure film actors academy acteeropleiding Camera-acteren Niveau 2

De toelating voor de acteeropleiding vindt plaats op basis van drie auditierondes:

1e ronde
De film actors academy  PROEFLES-DAG: een GRATIS les waar je voorlichting krijgt en kort maar krachtig onderworpen wordt aan spel-, stem- en lichaamstraining. Het kernteam kijkt toe en bepaalt of de deelnemer geschikt is om door te stromen naar de 2e ronde en voor welk niveau. Ook de deelnemers die slechts komen oriënteren en niet willen deelnemen aan de toelatingsprocedure, krijgen achteraf per mail feedback.

De eerste ronde van de toelatingsprocedure kan ook plaats vinden middels deelname aan de Vooropleiding – dan doet de presentatie in de laatste les dienst als eerste ronde en krijgen de deelnemers ook achteraf feedback en te horen of ze kunnen doorstromen naar de 2e ronde en voor welk niveau. Meer info en inschrijven »

2e ronde
De kandidaat toont een persoonlijke motivatie, een filmmonoloog (eigen keuze) en een opgelegde filmdialoog (wordt toegestuurd per mail) op camera, met een film actors academy -student als medespeler.

3e ronde
Een persoonlijk gesprek om alle formaliteiten te checken, dieper in te gaan op de perspectieven bij film actors academy en de toekomstverwachting van de kandidaat student.

Toelatingsprocedure film actors academy acteeropleiding Camera-acteren Niveau 3

Camera-acteren Niveau 3 is alléén voor professionals. Toelating op cv & screentest. Tijdens het leerjaar geen presentaties, wel constant feedback.

Auditietips

  • Kom uitgerust en goed voorbereid naar de auditie.
  • Oefen op vrienden om je motivatie voor dit vak en deze opleiding in een paar zinnen duidelijk te maken! En…kijk Nederlandse films en series!
  • Kies een monoloog die dicht bij je ligt zodat je veel verschillende emoties voorbij kan laten komen. Denk na over wat je wilt bereiken bij de persoon op wie je spel gericht is in de scène! Zorg er voor dat je beide teksten echt kan dromen, zodat je er alle kanten mee op kan en dus kan omgaan met onverwachte aanwijzingen van ons.

Meer weten? Neem contact op!

Wil je meer weten over de film actors academy acteeropleiding, onze verschillende niveaus, toelating, doorstroommogelijkheden, perspectief of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op!