Films

Bij de film actors academy leiden we acteurs op die zich willen specialiseren in het spelen voor de camera. Leren over hoe films gemaakt worden hoort daar natuurlijk ook bij.

Door de jaren heen heeft de film actors academy in verschillende formats met haar studenten films gemaakt. Op deze manier kunnen ze vertrouwd raken met het werken op een set. Het proces van een idee naar een film in de bioscoop is complex en we bieden de student rondom het afstuderen de kans om dat van dichtbij mee te maken. De Persoonlijke Korte Film (PKF) is het project waarmee ze in laatste module leren om hun eigen verhaal te vertellen en in nauwe samenwerking met een filmregisseur zelf een film te realiseren. Om de kroon op al dat werk te zetten, zijn we sinds 2020 begonnen met de film actors academy awards. Studenten van Niveau 3 werken samen met de regisseur en de crew naar hun eindproduct, een korte film. Hiermee maken ze dan kans op verschillende awards en prijzen: Best Screenplay, Best Cinematography, Best Directing, Best Filmacting en Best Film. Hieronder een selectie uit de tientallen speelfims en korte films die de afgelopen jaren gerealiseerd zijn op initiatief van de film actors academy.

Bekijk hier onze video’s en proef de sfeer van de opleidingen, camera-acteren en lessen!

CITROEN (2023)

REGIE: Bastiaan Rook INFO: Een sekte... Wanneer spreek je van een sekte? Wat als wat je hebt gecreëerd groter wordt dan jijzelf? Wie zit er dan gevangen? Een community aan de kust van Nederland heeft alles wat ze te wensen hebben. Jonah probeert koste wat het kost te ontsnappen aan zijn rol als culteider. Deze film van Rick Vosse ging bij de première van de Persoonlijke Korte FIlms 2023 met de publieksprijs naar huis!

Schroot (2023)

REGIE: Jos van Meerveld. INFO: Wat gebeurt er als een man en een auto met kunstmatige intelligentie allebei zelfbewust worden? Naar een verhaal van en vertolkt door Daniël de Rooij.

Magoria (2023)

REGIE: Jet Kragt. INFO: Megan is een 28-jarige kunstenares die leeft in haar eigen bubbel. Ze wil vasthouden aan haar geliefde maar moet de waarheid onder ogen komen. Een film over verlies en dat het aangaan van deze pijn ons uiteindelijk vrij maakt. Naar een verhaal van en vertolkt door Mellisa May Lassooy.

MAM (2023)

REGIE: Hugo Metsers. INFO: 'MAM' gaat over Benja en zijn moeder, die we ontmoeten op hun jaarlijkse trip naar hun vakantiehuisje. Echter, deze keer krijgt dit uitje een hele andere lading, wanneer blijkt dat de zieke Elena euthanasie zal gaan plegen zodra ze terugkeren naar huis. Benja staat voor de opgave om zijn eigen belang opzij te zetten en die van z'n zieke moeder te eren. De relatie tussen moeder en zoon komt onder hoogspanning te staan en ook al lijkt het onmogelijk elkaar los te laten, het lukt...want hun liefde is onsterfelijk. Naar een verhaal van en vertolkt door Daniel van Wijk.

Cato’s House (2023)

REGIE: Sebas van Marion. INFO: Een film over Cato, die jaren na een ouderlijke scheiding toenadering zoekt tot haar vader Leo. Dit doet ze op het jaarlijkse familieweekend. Naar een verhaal van en vertolkt door Roos Groenen.

Alleen Yara (2023)

REGIE: Joep van der Zaal. INFO: ‘Alleen Yara’ is een dramafilm met humor over een vrouw die vrienden probeert te blijven met haar ex nadat het uit is en er nieuwe relaties in hun leven vormen. Naar een verhaal van en vertolkt door Marije van der Made.

Fury Road (2023)

REGIE: Ties Kalker. INFO: Ryan discovers a secret involving his fiancé and childhood best friend Bruce. Under the pretence of a casual drink, Ryan enters Bruce’s bar. Naar een verhaal van en vertolkt door Martin J. Barnes.

INCOGNITO (2022)

REGIE/PRODUCTIE: Ron Groenewoud. INFO: Dit is een drama over de escort Nikki (Danny Schillemans) die opzoek is naar macht, grenzen en vrijheid maar zichzelf verliest in de donkere wereld van de prostitué. Zal ze deze vicieuze cirkel doorbreken?

Op de Huid (2022)

REGIE: Kristjan Knigge. INFO: bedenkster en schrijfster van de film, Alice Eefting speelt in deze roadmovie een taxichauffeur die op een nacht haar scharrel (Aytron Kirchner) in de auto krijgt en besluit hem te confronteren met het misbruik van de situatie tijdens hun onenightstand...Winnaar Best Screenplay, Best Directing én Best Film!

RAF (2022)

REGIE: Daniël Gallenkamp. INFO: Film naar een verhaal van Annabelle Kesseler, die laat zien hoe een oud trauma, opgelopen tijdens het voor haar vader dodelijke verkeersongeluk, moeilijk te verwerken is. Er was een man bij het ongeluk aanwezig…of niet?

HARTELOOS (2022)

REGIE: Sjors Baarveld. INFO: Mike (bedenker en scenarist Jim Marlet) en Aedan (Beau Jones), de twee jonge huurmoordenaars hebben net een missie volbracht. Ze hebben het over hun toekomst maar zijn het niet met elkaar eens. Tussen hun in zit het slachtoffer (Delphin Metsers) van hun missie. Hoe komen ze er uit? Winnaar Best Cinematography en Best Filmacting.

Sky is the Limit (2022)

REGIE: Myrthe Ouwerkerk INFO: Als Sascha, gespeeld door schrijfster Delphin Metsers, de voogdij krijgt over haar 15 jarige zusje Sky (Isa van Uden) wordt ze geconfronteerd met haar verleden als kind zonder echte steun van haar ouders. Kan Sascha haar eigen problemen opzij zetten en de moeder zijn die ze zelf nooit heeft gehad?

Pazz Finds His Passion

REGIE: Marijn Frijns. INFO: Deze spannende en intrigerende korte film van Fares Baker laat zien hoe de huidige ‘saaie’ wereld iemand tot het uiterste kan drijven en hij/zij niet meer terugkan. Laat dit nu juist het punt zijn waar hoofdpersoon Pazz zijn passie vindt. Winnaar Best Cinematography.

Vlucht (2021)

REGIE: Frank Hartman en Hakim Traïdia. INFO: In het korte drama van Marcelle Arriëns wordt de actuele vluchtelingenproblematiek op een interessante wijze weergegeven. Een wijze waardoor de kijker echt aan het denken wordt gezet. Winnaar Best Screenplay en Best Filmacting.

Afloat (2021)

REGIE: Jan Pool. INFO: Dit persoonlijke verhaal waarmee Cheyenne Löhnen zich, in de vorm van een kort drama met art-house elementen, inzet voor mensen die slachtoffer zijn van seksueel geweld. Een onderwerp dat helaas volop in de actualiteit staat en de film scoort hoog op verschillende festivals wereldwijd. Winnaar Best Directing en Best Film!

Laatste Woord (2021)

REGIE: Nicolien Kool. INFO: Deze film van Fancy Arensman gaat over de dertigjarige Sofia die door het verlies van haar vader op jonge leeftijd in een innerlijk conflict is geraakt en een nogal aparte manier gevonden heeft om alsnog het laatste woord tot haar vader te richten.

Vlaflip (2020)

REGIE: Torben Hanegraaf INFO: Vlaflip ging in première op de film actors academy film awards 2020. Angela Zandbergen is de bedenker van het verhaal en werkte intensief samen om deze film geproduceerd te krijgen.

Koud Bloed (2020)

REGIE: Morgan Grunefeld. INFO: Koud Bloed ging in première op de film actors academy film awards 2020. July Janssen won hiermee Beste Acteur. Ook Beste Cinematografie en Beste Film gingen naar deze film.

U.S.B. (2020)

REGIE: Csaba Bógadi. INFO: U.S.B. ging in première op de film actors academy film awards 2020. Het idee voor deze film kwam van acteur Thomas Perrels, die ook de hoofdrol speelde.

Soren (2020)

REGIE: Bart Schrijver. INFO: Soren ging in première op de film actors academy film awards 2020. Deelnemer Aris Julian was de initiatiefnemer. Winnaar Beste Regie en Beste Scenario!

Losers (2017)

REGIE: Dick van den Heuvel. INFO: Een verhaal over een huis vol meiden en bij allemaal zit een draadje los. Eén van hen is getuige van een moord – maar is die moord wel gepleegd of verzint ze alles maar? Er is een speler in het spel die het gedaan zou hebben en laat dat nou de enige man zijn (gespeeld door Joe Sinduhije). Deze speelfilm is geproduceerd door het jonge team van Homemade Productions en ging in première in Het Ketelhuis.

Jezus v/d Javastraat (2016)

REGIE: Bram van Splunteren. INFO: Tragikomische mozaïekvertelling die zich afspeelt in en om de Javastraat. Shane Redondo speelt de antiheld die bereid is voor de liefde de maatschappij omver te schoppen.

Arjuna (2015)

REGIE: Hugo Metsers. INFO: 7 jongeren proberen onder begeleiding van een naïeve jeugdzorgwerker te overleven in villa Arjuna. Tom van Kessel speelt een rebel die vecht voor de erkenning van zijn vader.

No Future (2015)

REGIE: Marco Reekers. INFO: No Future gaat over een romance tussen twee meiden tegen het decor van de roerige jaren '80 in Amsterdam. Zoey van Weerd en Nick Golterman schitteren in deze cult film.

Capsule (2014)

REGIE: Djie Han Thung. INFO: Michael Schnörr speelt de hoofdrol als de geschifte professor de wereld juist niet redt. Capsule werd geschreven door oud student Gerson Oratmangoen.

Estafette d’Amour (2013)

REGIE: Hugo Metsers. INFO: Estafette d'Amour is één van de grootste film actors academy producties. Bedrijven als de NS en WE droegen bij aan het tot stand komen van deze film. O.a. Hinda Farjani speelde erin.

Lust (2012)

REGIE: Arjen Hosper. INFO: Fake docu over een groep studenten die elkaar afslachten online en in het echte leven. Lust vergaarde bekendheid door de uitzending op Veronica. Docent Joep van der Zaal schittert in de hoofdrol.

Rauw (2012)

REGIE: Hugo Metsers. INFO: Rauw is een psychologische triller over hoe isolatie kan leiden tot massamoord. Acteurs Madelief Blanken en Sander van Amsterdam runnen nu Jut & Jul Casting.