Films

Bij de film actors academy leiden we acteurs op die zich specialiseren in het spelen voor de camera. Film hoort daar natuurlijk ook bij.

Door de jaren heen heeft de film actors academy in verschillende formats met haar studenten films gemaakt. Op deze manier kunnen studenten vertrouwd raken met het spelen op een set. Daarnaast hebben we sinds 2020 de film actors academy film awards. Studenten van Niveau 3, van de weekendopleiding werken samen met producenten, regisseurs en crew naar een eindproduct. Een korte film. Deze maakt kans op verschillende awards, zoals Beste Acteur en Beste Film.

Pazz Finds His Passion

FFA2021 - Winnaar Best Cinematography / REGIE: Marijn Frijns. De spannende en intrigerende korte film: Pazz finds his Passion van Fares Baker en Marijn Frijns (Regie) laat zien hoe de huidige ‘saaie’ wereld iemand tot het uiterste kan drijven en hij/zij niet meer terugkan. Laat dit nu juist het punt zijn waar hoofdpersoon Pazz zijn passie vindt.

Vlucht (2021)

FFA2021 - Winnaar Best Scenario en Best Filmactor / REGIE: Frank Hartman en Hakim Traïda. In het korte drama: Vlucht van Marcelle Arriëns en Regie door: Frank Hartman en Hakim Traïda wordt de actuele vluchtelingenproblematiek op een interessante wijze weergegeven. Een wijze waardoor de kijker echt aan het denken wordt gezet.

Afloat (2021)

FFA2021 - Winnaar Best Film en Best Director / REGIE: Jan Pool. Afloat van Cheyenne Löhnen en Jan Pool (Regie) is een korte drama film met art-house elementen die zich inzet voor mensen die slachtoffer zijn van seksueel geweld, een zeer belangrijk onderwerp.

Laatste Woord (2021)

REGIE: Nicolien Kool. Laatste Woord van Fancy Arensman en Nicolien Kool (Regie) gaat over de dertigjarige Sofia die door het verlies van haar vader op jonge leeftijd in een innerlijk conflict is geraakt en een nogal aparte manier gevonden heeft om alsnog het laatste woord tot haar vader te richten.

Vlaflip (2020)

REGIE: Torben Hanegraaf INFO: Vlaflip ging in première op de film actors academy film awards 2020. Angela Zandbergen is de bedenker van het verhaal en werkte intensief samen om deze film geproduceerd te krijgen.

Koud Bloed (2020)

REGIE: Morgan Grunefeld. INFO: Koud Bloed ging in première op de film actors academy film awards 2020. July Janssen won hiermee Beste Acteur. Ook Beste Cinematografie en Beste Film gingen naar deze film.

U.S.B. (2020)

REGIE: Csaba Bógadi. INFO: U.S.B. ging in première op de film actors academy film awards 2020. Het idee voor deze film kwam van acteur Thomas Perrels, die ook de hoofdrol speelde.

Soren (2020)

REGIE: Bart Schrijver. INFO: Soren ging in première op de film actors academy film awards 2020. Deelnemer Aris Julian was de initiatiefnemer. Soren won Beste Regie en Beste Scenario.

Jezus v/d Javastraat (2016)

REGIE: Bram van Splunteren. INFO: Tragikomische mozaïekvertelling die zich afspeelt in en om de Javastraat. Shane Redondo speelt de antiheld die bereid is voor de liefde de maatschappij omver te schoppen.

Arjuna (2015)

REGIE: Hugo Metsers. INFO: 7 jongeren proberen onder begeleiding van een naïeve jeugdzorgwerker te overleven in villa Arjuna. Tom van Kessel speelt een rebel die vecht voor de erkenning van zijn vader.

No Future (2015)

REGIE: Marco Reekers. INFO: No Future gaat over een romance tussen twee meiden tegen het decor van de roerige jaren '80 in Amsterdam. Zoey van Weerd en Nick Golterman schitteren in deze cult film.

Capsule (2014)

REGIE: Djie Han Thung. INFO: Michael Schnörr speelt de hoofdrol als de geschifte professor de wereld juist niet redt. Capsule werd geschreven door oud student Gerson Oratmangoen.

Estafette d’Amour (2013)

REGIE: Hugo Metsers. INFO: Estafette d'Amour is één van de grootste film actors academy producties. Bedrijven als de NS en WE droegen bij aan het tot stand komen van deze film. O.a. Hinda Farjani speelde erin.

Lust (2012)

REGIE: Arjen Hosper. INFO: Fake docu over een groep studenten die elkaar afslachten online en in het echte leven. Lust vergaarde bekendheid door de uitzending op Veronica. Docent Joep van der Zaal schittert in de hoofdrol.

Rauw (2012)

REGIE: Hugo Metsers. INFO: Rauw is een psychologische triller over hoe isolatie kan leiden tot massamoord. Acteurs Madelief Blanken en Sander van Amsterdam runnen nu Jut & Jul Casting.

Stuk (2011)

REGIE: Robin Pera. INFO: Stuk was één van de eerste films die door film actors academy gemaakt werd. film actors academy docent Sara Visser studeerde zelf aan film actors academy ten tijde van productie en is internationaal succesvol als film actrice.