Films

Bij de film actors academy amsterdam leiden we acteurs op die zich specialiseren in het spelen voor de camera. Film hoort daar natuurlijk ook bij.

Door de jaren heen heeft de film actors academy amsterdam in verschillende formats met haar studenten films gemaakt. Op deze manier kunnen studenten vertrouwd raken met het spelen op een set. Daarnaast hebben we sinds 2020 de faaam film awards. Studenten van Niveau 3, van de weekendopleiding werken samen met producenten, regisseurs en crew naar een eindproduct. Een korte film. Deze maakt kans op verschillende awards, zoals Beste Acteur en Beste Film.

Stuk, 2011

Stuk was één van de eerste films die door de film actors academy amsterdam gemaakt werd. Student Sara Visser is nu coach in auditietraining.

Rauw, 2012

Rauw was nog een film waarin de studenten kennis maakten met het leven op een set. Student Sander van Amsterdam geeft sporadisch les bij faaam.

Estafette d’Amour, 2013

Estafette d'Amour was wellicht wel één van de grootste faaam producties. Bedrijven als de NS en WE droegen bij aan het tot stand komen van deze film.

Capsule, 2014

Capsule werd geschreven door oud student Gerson Oratmangoen. Michaël Schnorr speelde één van de hoofdrollen.

Soren, 2020

Soren ging in première op de faaam film awards 2020. Deelnemer Aris Julian was de initiatiefnemer. Soren won Beste Regie en Beste Scenario.

U.S.B., 2020

U.S.B. ging in première op de faaam film awards 2020. Het idee voor deze film kwam van acteur Thomas Perrels, die ook de hoofdrol speelde.

Vlaflip, 2020

Vlaflip ging in première op de faaam film awards 2020. Angela Zandbergen is de bedenker van het verhaal en werkte intensief samen om deze film geproduceerd te krijgen.

Koud Bloed, 2020

Koud Bloed ging in première op de faaam film awards 2020. July Janssen won hiermee Beste Acteur. Ook Beste Cinematografie en Beste Film gingen naar deze film.