icon sluit

Hamda Belgaroui

…is een Nederlands-Tunesische acteur die in de banlieus van Parijs werd geboren, maar opgroeide in Tuindorp, Amsterdam Noord. In 2001 richtte hij de beroemde rapgroep THC op.
Toen hij Peter Faber ontmoette, ontdekte hij ook zijn acteertalent. Via optredens van de voorstelling en documentaire ‘Hangen of Leven’ kreeg hij de smaak te pakken en ging op zoek naar scholing als acteur. Dat vond hij bij faaam, waar hij tussen 2011 en 2014 studeerde. Hij speelde vervolgens in verschillende films: in ‘Rauw’ van Hugo Metsers en een hoofdrol in het filmdebuut ‘IkJijHijZij’ van Spangas-regisseur Kaj Driessen.

Vanaf 2015 werd hij, naast zijn rollen in series als ‘Mocro Maffia’ en ‘Het Gouden Uur’, steeds meer actief als trainingsacteur bij o.a. Winner Network, werd hij gecast in het maatschappelijke jongerenstuk over radicalisering, ‘Enkele Reis’ en speelde Hamda de rol van zijn leven in ‘De Gevangenismonologen’. De echte rauwe wereld van detentie en criminaliteit waartussen Hamda is opgegroeid en de wereld van kunst komen bij elkaar. Zeker nu hij al een tijd jongeren aan het coachen is en daarbij het acteren voor de camera als middel gebruikt. Vanaf dit studiejaar geeft hij ook bij faaam les op de Vooropleiding!

« terug