icon sluit

Bart Kiene

…is een autoriteit op het gebied van de toneelspeelkunst, gaf zijn eerste lessen aan de film actors academy al in 2005 en geeft nu elk jaar spellessen op Niveau 3 als een mogelijke voorbereiding op een vervolgopleiding voor theater. Ook is hij, samen met Hugo Metsers, de stemdocent bij de film actors academy.

Hij studeerde in 1974 af aan de Toneelschool Amsterdam en was o.a. verbonden aan het Nationale Toneel, waarna hij zich ontwikkelde van acteur tot regisseur. In 1986 sloot hij zich voor twee seizoenen aan bij cabaretgroep Purper.

Kiene werkte verder 25 jaar als hoofddocent spel en stem docent bij de Toneelschool Amsterdam later ATKA van 1990 tot 2015. Daar was hij, onder erg veel andere, mede docent van Mimoun Oaïssa, Thijs Römer.

Hij is nu werkzaam als acteur in theaterproducties bij de toneelgroep Altstadt Rotterdam, is mede artistiek leider, docent spel/stem van de Toneelschool Rotterdam, waar Hugo Metsers al jaren camera-acteren geeft. Streven achter deze samenwerking is dat er een uitwisseling van expertise en studenten ontstaat en dat beide ambachtelijke scholen elkaar op deze manier versterken.

« terug