Camera-acteren Niveau 3

professionals in de praktijk
22 weekenden op zaterdag én zondag + eindexamenfilm en afstuderen.

Start: zaterdag 28 september 2024

Studiejaar 2024/2025

Acteurs op Niveau 3 zijn professionals die bij film actors academy nu ook op de Weekendopleiding zich verder kunnen blijven ontwikkelen. Voor doorstroom vanuit Niveau 2, afgestudeerde faaamers, maar zeker ook voor werkende acteurs die willen bijleren, verder trainen en breder inzetbaar willen worden – kortom voor de acteur die zich continu wil blijven verdiepen in zijn ambacht.

Voor wie?

De acteeropleiding Niveau 3 van film actors academy is geschikt voor professionals tussen 18 (dit is de minimale startleeftijd) en 68 jaar die willen verder trainen, of hun ontwikkeling terug willen oppakken en natuurlijk voor de studenten die doorstromen vanuit de opleiding: het behalen Niveau 2 is het startpunt om te beginnen aan Niveau 3.

Studiebelasting

De studiebelasting van de weekendopleiding van film actors academy bedraagt ca. 20 uur per week. Per weekenddag wordt er 5 uur lesgegeven, de lestijd bedraagt dus 10 uur. Daarnaast wordt er van de student verwacht om zich zelfstandig voor te bereiden op de les: dit kan variëren van het leren van teksten en huiswerkopdrachten tot het (al dan niet samen met medestudenten) oefenen en repeteren van scènes. De duur van deze voorbereidingen bedraagt gemiddeld 6 uur per week.

Ook is er verwerkingstijd nodig: na de lessen verwerkt de student zijn/haar aantekeningen en toetst hij/zij deze aan de eerder vastgestelde leerdoelen. Het verwerken van de leeropbrengst in de studiemap van de student (digitaal of op papier) bedraagt gemiddeld 4 uur per week. De totale studietijd buiten de lessen om is dus gemiddeld 10 uur.

Kosten

De kosten voor de weekendopleiding Camera-acteren Niveau 3 zijn per leerjaar € € 2.975,00 all in. De film actors academy B.V. biedt CRKBO-geregistreerd onderwijs en is vrijgesteld van Btw. Gespreide betaling in zeven gelijke termijnen is mogelijk, al zijn daar wel extra administratieve kosten aan verbonden.

Bekijk hier onze video’s en proef de sfeer van de opleidingen, camera-acteren en lessen!

Locatie

film actors academy @ A-Lab
Overhoeksplein 2
1031 KS Amsterdam
Route »

Data

Volledig traject Niveau 3 (2024/2025)
zaterdag 30 september 2024 t/m zaterdag 30 maart 2025

Certificaat en perspectief

Het succesvol afronden van de 10 modules van Niveau 1 t/m 3 levert je het faaam-certificaat camera-acteren op.

Centraal staat natuurlijk het professionele werkveld en vanaf Niveau 3 zijn we ook heel flexibel, om je zo de mogelijkheid te bieden je verder te ontwikkelen op film actors academy zonder dat dit je werkzaamheden als acteur in de weg staat. Als je bijvoorbeeld de Niveau 3-opleiding tijdelijk moet afbreken wegens acteerweerwerkzaamheden, kun je in het volgende leerjaar de openstaande modules alsnog afronden. Zo kan je altijd verder groeien en als “werkend acteur” onderdeel blijven van de community. In het geval dat je bent ingestroomd op Niveau 2 of Niveau 3 op basis van eerder verworven competenties, ontvang je na het behalen van Niveau 3 alsnog het certificaat.

Modules camera-acteren Niveau 3

LET OP: alléén voor professionals (toelating op cv & screentest) – tijdens het leerjaar geen presentaties, wel constant feedback.

Module 9: Basis Theater + Stella Adler Technique

In deze module staat de vergelijking tussen toneelspelen en camera-acteren centraal: nu dus eerst nog eens verdiepen in hoe het is om te spelen voor een live publiek en dan weer terug naar het subtielere spel voor de camera.

Basis Theater; spelen zoals in de toneelschool!

Het enige blok waar we even helemaal Toneelschool zijn! Bart Kiene laat de filmacteurs alle hoeken van de lesruimte zien en hun instrument volledig uitrekken, zodat de ervaring van het toneelspelen en het verschil met camera-acteren nog voelbaarder wordt.

De Stella Adler Technique

Sara Visser gaat je deze lesmodule verder inwijden in de acteertechniek die ze zichzelf eigen heeft gemaakt in de jaren dat ze studeerde aan de Stella Adler Academy in New York, U.S.A.

Deze methode wordt toegepast door veel filmsterren en zou je iets meer “no-nonsense” kunnen noemen dan de method acting die door veel Andere coaches wordt geroemd en kan je toepassen bij de opnames. Sommige scènes worden in het Engels gespeeld en professioneel opgenomen met Nick Golterman. De losse beelden van jouw aandeel krijg je mee naar huis om te verwerken in je showreel.

Module 10: Voice-over + Ondernemen is een Kunst + The Power of the Actor

Voice-over

Deze module proef je even kort hoe het is om als Voice-over in te spreken voor commercials in een professionele geluidsstudio. We huren op een dag door de week deze studio af om jullie demo’s op te nemen.
De eerste weken word je spreekvaardigheid opgefrist door een van de stemmen die jarenlang commercials insprak, onze voice-over specialist, Hugo Metsers. Hij zal jullie voorbereiden op en begeleiden bij de studiosessie, waarna je een demo mee naar huis krijgt, om een begin te maken aan jouw mogelijke carrière als stemacteur. Hugo is min of meer opgeleid door de Nederlandse “godfather van de commerciële voice-over”: Bert van Kruijssen. Meer dan twintig jaar geleden bouwde hij het grootste stemmenbureau van het land op en nog altijd cast hij veel stemmen, ook internationaal.

Ondernemerschap & Portfolio

In deze lessen werk je verder aan het professionaliseren van jouw eigen zaak als camera-acteur. Naast tips over onder meer boekhouding, contracten en onderhandelen krijg je ook een les over soical media, en leer je hoe je content ter promotie van jezelf kan ontwikkelen en zo jezelf nog beter in de markt kunt zetten. De lessen worden gegeven door niemand minder dan Marijtje Rutgers.

The Power of the Actor

De zondagen ga je bouwen aan het spelen met verschillende technieken van de Chubbuck Methode vanuit The Power of the Actor en onze alleskunner Nick Golterman leert je hoe je iets volledig geloofwaardigs kunt creëren vanuit je persoonlijke referentiekader.

Module 11: De Eindfilm + Afstuderen!

Het derde studiejaar duurt maar een half jaar, daarna studeer je af. Deze weekenden worden benut om de EINDFILM (preproductie start al in december) te realiseren.

Samen met scenarist en filmregisseur, Joep van der Zaal ga je van concept, scenario, pre-productie, productie & postproductie, naar de première en je afstudeerfilm met jouw klas.

Je gaat nu met Joep werken als filmregisseur om de communicatie tussen jou en je regisseur te optimaliseren in de spelrepetities. De productie ligt in handen van The Frontpage en Joep stelt een professionele crew samen om jullie een podium te bieden als start van je acteer-carrière in de Nederlandse filmwereld.

De Eindfilm zal in een bioscoop worden vertoond tijdens je afstuderen eind maart, wanneer je het certificaat camera-acteren krijgt uitgereikt – mits succesvolle afronding van alle lesmodules, je Portfolio en het Examengesprek*.
Het is die avond ook de première voor iedereen die heeft meegewerkt en de mensen die je gesteund hebben in de jaren dat je gestudeerd hebt aan de film actors academy amsterdam!

Toelatingsprocedure acteeropleiding

Toelating voor de acteeropleiding camera-acteren Niveau 3

De toelating voor de Weekendopleiding vindt plaats op basis van 4 auditierondes, maar voor Niveau 3 slaan we de 1e en soms ook de 2e ronde over omdat je op dit niveau alleen kan instromen als professioneel acteur – door ervaring of met een reeds voltooide acteeropleiding (check gebeurt op basis van je CV en/of een selftape).

2e RONDE

De kandidaat presenteert een persoonlijke motivatie en een filmmonoloog naar eigen keuze op camera.

3e RONDE

De kandidaat presenteert een persoonlijke motivatie in de camera, een opgelegde filmdialoog (wordt toegestuurd per mail) op camera met een medespeler die wij inhuren en naast de camera tegenspel laten geven.

4e RONDE

Een informeel gesprek om alle gegevens te checken, dieper in te gaan op de verwachtingen en perspectieven bij de film actors academy en de toekomstverwachting van de kandidaat student.