Camera-acteren Niveau 3

professionals in de praktijk
32 weekenden op zaterdag én zondag, 13.30 tot 18.30 uur

Start: za 2 oktober 2021

Acteurs op Niveau 3 zijn professionals die bij faaam nu ook op de Weekendopleiding zich verder kunnen blijven ontwikkelen. Voor doorstroom vanuit Niveau 2, afgestudeerde faaamers, maar zeker ook voor werkende acteurs die willen bijleren, verder trainen en breder inzetbaar willen worden – kortom voor de acteur die zich continu wil blijven verdiepen in zijn ambacht.

Voor wie?

De acteeropleiding Niveau 3 van faaam is geschikt voor professionals tussen 18 en 65 jaar die willen verder trainen of hun ontwikkeling weer willen oppakken, óf voor hen die willen doorstromen vanuit de opleiding (dan doe je natuurlijk geen toelating meer): het behalen van het faaam-certificaat Niveau 2 is het startpunt om te beginnen aan Niveau 3.

Unieke en internationaal oriënterende opleiding

Veel lessen worden gegeven in het Engels. Dit stimuleert alleen maar dat je als acteur of actrice jouw plek gaat vinden in het internationale werkveld, dat steeds meer binnen handbereik komt. Zeker voor Nederlandstalige acteurs die goed Engels (of andere talen zoals Duits, Spaans, Frans, Chinees of Arabisch) spreken en er ook mee kunnen spelen!

Studiebelasting

De studiebelasting van de weekendopleiding van faaam bedraagt ca. 20 uur per week. Per weekenddag wordt er 5 uur lesgegeven (13:30 – 18:30), de lestijd bedraagt dus 10 uur. Daarnaast wordt er van de student verwacht om zich zelfstandig voor te bereiden op de les: dit kan variëren van het leren van teksten en huiswerkopdrachten tot het (al dan niet samen met medestudenten) oefenen en repeteren van scènes. De duur van deze voorbereidingen bedraagt gemiddeld 6 uur per week.

Ook is er verwerkingstijd nodig: na de lessen verwerkt de student zijn/haar aantekeningen en toetst hij/zij deze aan de eerder vastgestelde leerdoelen. Het verwerken van de leeropbrengst in de studiemap van de student (digitaal of op papier) bedraagt gemiddeld 4 uur per week. De totale studietijd buiten de lessen om is dus gemiddeld 10 uur.

Locatie

faaam @ EYE
IJpromenade 1
1031 KT Amsterdam
Route »

Data

Start: za 2 oktober 2021

Certificaat en perspectief

Het succesvol afronden van de 12 modules van Niveau 1 t/m 3 levert je het faaam certificaat Camera-acteren op.

Centraal staat natuurlijk het professionele werkveld en vanaf Niveau 3 zijn we ook heel flexibel, om je zo de mogelijkheid te bieden je verder te ontwikkelen op faaam zonder dat dit je werkzaamheden als acteur in de weg staat. Als je bijvoorbeeld de Niveau 3-opleiding tijdelijk moet afbreken wegens acteerweerwerkzaamheden, kun je in het volgende leerjaar de openstaande modules alsnog afronden. Zo kan je altijd verder groeien en als “werkend acteur” onderdeel blijven van de faaam community. In het geval dat je bent ingestroomd in Niveau 2 of Niveau 3, op basis van eerder verworven competenties ontvang je na het behalen van Niveau 3 alsnog het certificaat.

Modules camera-acteren Niveau 3

LET OP: alléén voor professionals (toelating op cv & screentest) – tijdens het leerjaar geen presentaties, wel constant feedback.

Module 9: Fysiek acteren voor de camera & screenfighting

 • Fysiek acteren voor de camera
 • Screenfighting
 • Extra: Start scenario ontwikkeling

Module 10: De werkende camera-acteur

 • Mixing the Methods
 • Mediatraining
 • Selftapes international

Module 11: De allround camera-acteur

 • Acting in English (accents and dialects)
 • Verdieping in acteren voor verschillende media

Module 12: De creatieve camera-acteur

Persoonlijk korte film (jouw rol als verhalenverteller): schrijven, produceren en camera-acteren in je eigen film!

 • Scenario ontwikkeling
 • Productielessen
 • Specialismes
 • Acteren op de set

Toelatingsprocedure acteeropleiding

Toelating voor de acteeropleiding camera acteren niveau 3

Camera-acteren Niveau 3 is alléén voor professionals. Toelating op cv & screentest. Tijdens het leerjaar geen presentaties, wel constant feedback.

Auditietips

 • Kom uitgerust en goed voorbereid naar de auditie.
 • Oefen op vrienden om je motivatie voor dit vak en deze opleiding in een paar zinnen duidelijk te maken! En…kijk Nederlandse films en series!
 • Kies een monoloog die dicht bij je ligt zodat je veel verschillende emoties voorbij kan laten komen. Denk na over wat je wilt bereiken bij de persoon op wie je spel gericht is in de scène! Zorg er voor dat je beide teksten echt kan dromen, zodat je er alle kanten mee op kan en dus kan omgaan met onverwachte aanwijzingen van ons.