Camera-acteren Niveau 3

professionals in de praktijk
36 weekenden op zaterdag én zondag, 13.30 tot 18.30 uur

Studiejaar 2022/2023

Acteurs op Niveau 3 zijn professionals die bij film actors academy nu ook op de Weekendopleiding zich verder kunnen blijven ontwikkelen. Voor doorstroom vanuit Niveau 2, afgestudeerde film actors academy ers, maar zeker ook voor werkende acteurs die willen bijleren, verder trainen en breder inzetbaar willen worden – kortom voor de acteur die zich continu wil blijven verdiepen in zijn ambacht.

Voor wie?

De acteeropleiding Niveau 3 van film actors academy is geschikt voor professionals tussen 18 (dit is de minimale startleeftijd) en 68 jaar die willen verder trainen, of hun ontwikkeling terug willen oppakken, óf voor hen die willen doorstromen vanuit de opleiding (dan doe je natuurlijk geen toelating meer): het behalen Niveau 2 is het startpunt om te beginnen aan Niveau 3.

Unieke en internationaal oriënterende opleiding

Veel lessen worden gegeven in het Engels. Dit stimuleert alleen maar dat je als acteur of actrice jouw plek gaat vinden in het internationale werkveld, dat steeds meer binnen handbereik komt. Zeker voor Nederlandstalige acteurs die goed Engels (of andere talen zoals Duits, Spaans, Frans, Chinees of Arabisch) spreken en er ook mee kunnen spelen!

Studiebelasting

De studiebelasting van de weekendopleiding van film actors academy bedraagt ca. 20 uur per week. Per weekenddag wordt er 5 uur lesgegeven (13:30 – 18:30), de lestijd bedraagt dus 10 uur. Daarnaast wordt er van de student verwacht om zich zelfstandig voor te bereiden op de les: dit kan variëren van het leren van teksten en huiswerkopdrachten tot het (al dan niet samen met medestudenten) oefenen en repeteren van scènes. De duur van deze voorbereidingen bedraagt gemiddeld 6 uur per week.

Ook is er verwerkingstijd nodig: na de lessen verwerkt de student zijn/haar aantekeningen en toetst hij/zij deze aan de eerder vastgestelde leerdoelen. Het verwerken van de leeropbrengst in de studiemap van de student (digitaal of op papier) bedraagt gemiddeld 4 uur per week. De totale studietijd buiten de lessen om is dus gemiddeld 10 uur.

Kosten

De kosten voor de weekendopleiding Camera-acteren Niveau 3 zijn per leerjaar € 4.375,00 all in (Stichting film actors academy biedt CRKBO erkend onderwijs en is vrijgesteld van BTW). Gespreide betaling in zeven gelijke termijnen is mogelijk.

Locatie

film actors academy @ EYE
IJpromenade 1
1031 KT Amsterdam
Route »

Data

Volledig traject Niveau 3 (2022/2023)
zaterdag 1 oktober 2022 t/m zondag 9 juli 2023

Module 9 (let op, studiejaar: 2023/2024)
zaterdag 30 september 2023 t/m zondag 17 december 2023

Module 10 (studiejaar: 2022/2023)
zaterdag 10 december 2022 t/m zondag 19 februari 2023

Module 11 (studiejaar: 2022/2023)
zaterdag 4 maart 2023 t/m zondag 30 april 2023

Module 12 (studiejaar: 2022/2023)
zaterdag 13 mei 2023 t/m zondag 9 juli 2023

Certificaat en perspectief

Het succesvol afronden van de 12 modules van Niveau 1 t/m 3 levert je het film actors academy certificaat Camera-acteren op.

Centraal staat natuurlijk het professionele werkveld en vanaf Niveau 3 zijn we ook heel flexibel, om je zo de mogelijkheid te bieden je verder te ontwikkelen op film actors academy zonder dat dit je werkzaamheden als acteur in de weg staat. Als je bijvoorbeeld de Niveau 3-opleiding tijdelijk moet afbreken wegens acteerweerwerkzaamheden, kun je in het volgende leerjaar de openstaande modules alsnog afronden. Zo kan je altijd verder groeien en als “werkend acteur” onderdeel blijven van de film actors academy community. In het geval dat je bent ingestroomd in Niveau 2 of Niveau 3, op basis van eerder verworven competenties ontvang je na het behalen van Niveau 3 alsnog het certificaat.

Modules camera-acteren Niveau 3

LET OP: alléén voor professionals (toelating op cv & screentest) – tijdens het leerjaar geen presentaties, wel constant feedback.

Module 9: Spelen (Toneelschool) | Improvisatie voor Camera

Spelen (Toneelschool)

Het enige blok waar we even helemaal Toneelschool zijn! Bart Kiene laat de filmacteurs alle hoeken van de lesruimte zien en hun instrument volledig uitrekken, zodat de ervaring van het toneelspelen en het verschil met camera-acteren nog voelbaarder wordt.

Improvisatie voor Camera

Deze lessenserie zit vol met improvisatie, maar ook met uitproberen hoe dat toe te kunnen passen binnen opdrachten voor de camera. De transitie van extreem spel naar realiteit op het grote scherm wordt weer gemaakt door te oefenen voor de camera.

Module 10: Imagebuilding & Casting | Methods for Camera Acting

Imagebuilding & Casting

Deze module staat weer in het teken van Imagebuilding & Casting: nu ga je nog dieper in op jouw profiel als performer en leer je ervaren wat Imagebuilding voor je kan doen in de film- en mediawereld.

Methods for Camera Acting

Een serie lessen waarbinnen het op een persoonlijke manier acteren voor de camera centraal staat. Samen met David Corbett ga je op zoek naar jouw eigenheid en hoe die het beste tot z’n recht komt in je spel. Wat is het wat jou waarachtig maakt wanneer je speelt voor de camera?

Module 11: Voice-over | Ondernemerschap & Portofolio | The Power of the Actor

Voice-over

Deze module proef je even kort hoe het is om Voice-over in te spreken voor commercials in een professionele geluidsstudio. De eerste weken wordt je spreekvaardigheid opgefrist door onze stemdocent Elisa Beuger. Daarna gaan jullie onder bbegeleiding van Bert van Kruijssen een demo opnemen in een professionele geluidsstudio.

Ondernemerschap & Portofolio

In deze lessen werk je verder aan het professionaliseren van jouw eigen zaak als camera-acteur. Naast tips over onder meer boekhouding, contracten en onderhandelen krijg je ook een les over soical media, en leer je hoe je content ter promotie van jezelf kan ontwikkeeln en zo jezelf nog beter in de markt kunt zetten.

The Power of the Actor

In deze lessen ga je bouwen aan het spelen met verschillende technieken van de Chubbuck Methode vanuit The Power of the Actor en leer je hoe je iets volledig geloofwaardigs kunt creëren vanuit je persoonlijke referentiekader.

Module 12: De Creatieve Filmacteur | Afstuderen

Persoonlijke Korte Film (PKF)

Deze weekenden wordt er hard gewerkt aan het maken van je (eerste) eigen Persoonlijke Korte Film (PKF). In deze lessen komt het ook heel erg aan op de zelfstandigheid van de nu professionele filmacteur. Waarom? Omdat het al dan niet slagen als filmacteur in deze tijd voor een groot deel ook afhangt van of je in staat bent om jezelf aan het spelen te houden, ook als je geen betaald werk hebt. De film actors academy helpt je om talentvolle filmregisseurs te scouten voor jouw project. In januari wordt de synopsis voorgelegd en schrijven regisseurs zich in voor 1 of 2 projecten. In maart worden de matches rond gemaakt en de regisseurs uitgenodigd deel te nemen aan de scenariolessen van Mark Weistra, die zij gratis kunnen volgen. Samen met docent Ron Groenewoud, je regisseur en producent ga je dan crowdfunden met Voor de Kunst en in de zomer draaien. Alles om een unieke en fantastische samenwerking te laten leiden tot jouw Persoonlijke Korte Film die in november dan meedingt naar een van de mooie prijzen tijdens de film actors academy awards.

Nadat je Module 11 hebt behaald, ben je klaar om af te studeren! In de aanloop naar Module 12 reflecteer je op je hele opleiding bij de film actors academy (en daarvoor) middels het schrijven van je Portfolio. In mei heb je daarover een eindgesprek met twee externe examinatoren (professionele regisseur en casting director), die dan bepalen of je geslaagd bent en het certificaat kan ontvangen van de film actors academy amsterdam.

Toelatingsprocedure acteeropleiding

Toelating voor de acteeropleiding camera-acteren Niveau 3

De toelating voor de Weekendopleiding vindt plaats op basis van 4 auditierondes, maar voor Niveau 3 slaan we de 1e en soms ook de 2e ronde over omdat je op dit niveau alleen kan instromen als professioneel acteur – door ervaring of met een reeds voltooide acteeropleiding (check gebeurt op basis van je CV en/of een selftape).

2e RONDE

De kandidaat presenteert een persoonlijke motivatie en een filmmonoloog naar eigen keuze op camera.

3e RONDE

De kandidaat presenteert een persoonlijke motivatie in de camera, een opgelegde filmdialoog (wordt toegestuurd per mail) op camera met een medespeler die wij inhuren en naast de camera tegenspel laten geven.

4e RONDE

Een informeel gesprek om alle gegevens te checken, dieper in te gaan op de verwachtingen en perspectieven bij de film actors academy en de toekomstverwachting van de kandidaat student.