Camera-acteren Niveau 2

van semi-professional naar professional
36 weekenden op zaterdag én zondag

Start: zaterdag 30 september 2023
Start: zaterdag 30 september 2023

Professionaliseer als acteur tijdens het vervolg van deze acteeropleiding. Je leert technisch camera-acteren, filmvechten, ademhalingstechnieken, acteren met accenten en dialecten, methodisch acteren, comedy acteren, ondernemen, netwerken, een zelfstandige warming-up en nog veel meer.

Voor wie?

De acteeropleiding Niveau 2 van film actors academy is geschikt voor filmgenieke semi-professionals tussen 18 (dit is de minimale startleeftijd) en 60 jaar met voldoende niveau als beginnend acteur.

Locatie

film actors academy @ EYE
IJpromenade 1
1031 KT Amsterdam
Route »

Data

Studiejaar 2022-2023, startdatum zaterdag 1 oktober 2022 Reeds gestart, inschrijven niet meer mogelijk
Tijden: 32 weekenden op zaterdag én zondag, 13.30 tot 18.30 uur
Modules: Vier modules van elk 8 weekenden.
Laatste weekend van elke module: presentatiedag met proces evaluatie in groep en een persoonlijke evaluatiedag individueel met je studiecoach.

Niveau 2 start in studiejaar 2023-2024 weer op zaterdag 30 september (inschrijven kan: 1e ronde met selftape en 2e/3e ronde screentests starten in januari).

Studiebelasting

De studiebelasting van de weekendopleiding van film actors academy bedraagt ca. 20 uur per week. Per weekenddag wordt er 5 uur lesgegeven (13:30 – 18:30), de lestijd bedraagt dus 10 uur. Daarnaast wordt er van de student verwacht om zich zelfstandig voor te bereiden op de les: dit kan variëren van het leren van teksten en huiswerkopdrachten tot het (al dan niet samen met medestudenten) oefenen en repeteren van scènes. De duur van deze voorbereidingen bedraagt gemiddeld 6 uur per week.

Ook is er verwerkingstijd nodig: na de lessen verwerkt de student zijn/haar aantekeningen en toetst hij/zij deze aan de eerder vastgestelde leerdoelen. Het verwerken van de leeropbrengst in de studiemap van de student (digitaal of op papier) bedraagt gemiddeld 4 uur per week. De totale studietijd buiten de lessen om is dus gemiddeld 10 uur.

Evaluatiemethode

Het kernteam van film actors academy docenten staat garant voor de professionele evaluatie, periodiek na elke presentatiedag. We beoordelen op basis van de criteria die tijdens de eerste les van de module zijn besproken, aan de hand van desbetreffende lesbrief. Naar aanleiding van deze evaluatie scherpt de student in samenspraak met de studiedocent zijn/haar leerdoel(en) aan. Het kernteam kan n.a.v. deze evaluatie ook de student adviseren verder te studeren op een ander niveau.

Kosten

De kosten voor de weekendopleiding Camera-acteren Niveau 2 zijn per leerjaar € 4.375,00 all in (Stichting film actors academy biedt CRKBO erkend onderwijs en is vrijgesteld van BTW). Gespreide betaling in zeven gelijke termijnen is mogelijk.

Afronding en perspectief

Na het succesvol afronden van Niveau 2 kun je doorstromen naar Niveau 3, mits je daar zelf ook klaar voor bent. Je kunt 1 of meerdere jaren doen over het behalen van een niveau, wat betekent dat je dus altijd een persoonlijk studietraject aflegt.

Pas na het behalen van Niveau 3 ontvang je het film actors academy certificaat. In het geval dat je bent ingestroomd in Niveau 2, op basis van eerder verworven competenties ontvang je na het behalen van Niveau 2 en 3 alsnog het certificaat.

Modules camera-acteren Niveau 2

Module 5: Auditietraining & Selftapes | Type- & Anti-typecasting

Auditietraining & Selftapes

In deze fase van de opleiding krijg je ook inzicht in het castingproces en krijg je de laatste les feedback op je selftape van een casting director.

Type- & Anti-typecasting

Op het gebied van casting brengen we in kaart waar je in je acteerloopbaan tegenaan kan lopen en hoe je casting directors altijd kan blijven verrassen. Ook in deze module werken we weer verder met de methodiek Observeren, Imiteren & Transformeren.

Module 6: Method: Strasberg Technique | Comedy On Camera

Method: Strasberg Technique

In deze module zet je de volgende stap richting camera bewust spelen en leer je werken met de unieke acteermethode van een van de oprichters van The Actors Studio in New York: Lee Strasberg.

Comedy on Camera

Het vervolg op de komedie-lessen en nu het bij elkaar brengen van het camera-bewust acteren en zelfs deze hilarische situaties op een geloofwaardig niveau krijgen op de vierkante millimeter.

Module 7: Mediatraining & Ondernemerschap | Acteren op de Set | The Stella Adler Technique

Mediatraining & Ondernemerschap

Hoe maak je als acterende freelancer optimaal gebruik van je zelfstandigheid? Veel tips over boekhouding leren je zicht te krijgen op je mogelijkheden en status als beginnend acteur.

Acteren op de Set

Een korte camera-workshop om te leren toepassen en te kijken of de vaardigheden die je in Niveau 1 hebt aangeleerd ook echt toepasbaar zijn in het werken voor de camera, om nog beter voorbereid te zijn op het grotere werk.

The Stella Adler Technique

Deze methode wordt toegepast door veel filmsterren en zou je iets meer ” no-nonsense”. kunnen noemen dan de method acting die door veel andere coaches wordt geroemd.

Module 8: Accenten & Dialecten in Beeld | Screenfighting

Accenten & Dialecten in Beeld

Een volwaardig personage in dialoog met een accent of dialect (dat je nog niet kende bij aanvang van de lessenserie), weet je in korte tijd volledig natuurlijk te laten klinken binnen geloofwaardig spel voor de camera.

Screenfighting

Liam O’ Callaghan, Sara Visser en Robert Kuipers nemen de filmacteurs mee in een reis door het simuleren van geweld binnen drama fictie. Ze werken project gericht, binnen een veilig kader, toe naar het verfilmen van een actie scène.

Toelatingsprocedure acteeropleiding

Bekijk hier de toelatingseisen voor deze opleiding.

Toelating voor de acteeropleiding camera-acteren Niveau 2

De toelating voor de Weekendopleiding vindt plaats op basis van 4 auditierondes:

1e RONDE

De eerste ronde van de toelatingsprocedure kan het beste plaats vinden middels deelname aan de Vooropleiding – dan maak je namelijk het best kennis met de opleiding en de grootste sprong binnen de toelatingsprocedure (als je door bent): de lessen zelf gelden als 1e ronde omdat de docent in 9 lessen goed kan beoordelen of jouw acteren ontwikkelbaar is op onze opleiding. De laatste les doe je auditie en dat telt als 2e ronde. Achteraf krijgen je per mail feedback en te horen of je kan doorstromen naar de 3e ronde.
OF
De Proefles, waar je voorlichting krijgt en kort maar krachtig een spel-, stem- en lichaamstraining krijgt. Het kernteam geeft les en bepaalt of je geschikt bent om door te stromen naar de 2e ronde.
OF
Mocht er op het moment dat je aanmeldt geen proefles ingepland staan binnen een paar weken, dan zal je gevraagd worden een Selftape op te sturen en wordt die als 1e ronde beoordeeld door het kernteam.
Meer info en inschrijven »

2e RONDE

De kandidaat presenteert een persoonlijke motivatie en een filmmonoloog naar eigen keuze op camera.

3e RONDE

De kandidaat presenteert een persoonlijke motivatie in de camera, een opgelegde filmdialoog (wordt toegestuurd per mail) op camera met een medespeler die wij inhuren en naast de camera tegenspel laten geven.

4e RONDE

Een informeel gesprek om alle gegevens te checken, dieper in te gaan op de verwachtingen en perspectieven bij de film actors academy en de toekomstverwachting van de kandidaat student.