Aanbod

Opleiding camera-acteren in Amsterdam, van oriëntatie tot professionals in de praktijk.


Je kunt je nu aanmelden voor studiejaar 2023-2024 (weekendopleiding) die van start gaat op zaterdag zondag 28 september 2024.

Naast de volledige (weekend)opleiding bieden we ook een vooropleiding aan.

De vooropleiding biedt alles om je te oriënteren op het beroep camera-acteren, geen ballotage of auditie nodig. De workshops van de vooropleiding zijn opgesplitst in verschillende leeftijdsgroepen. Je wordt door ons ingedeeld in de juiste groep.

Je leert hoe succesvol auditie te doen. In de laatste lessen word je begeleid in het jezelf voorstellen en spelen voor de camera: deze auditie kan de eerste stap zijn naar de Weekendopleiding of dienen als voorbereiding op het doen van een auditie voor een film of serie!

Film actors acadmy biedt particulier onderwijs op HBO-niveau aan, bedoeld om te beginnen, door te stromen óf voor acteurs & actrices die zich verder willen verdiepen/verbreden in hun vak. Je stroomt in op het niveau dat je laat zien tijdens de toelatingsprocedure.

Waar je ook voor kiest: bij film actors academy krijg je op jouw niveau training in camera-acteren!

Bekijk hier onze video’s en proef de sfeer van de opleidingen, camera-acteren en lessen!

Bekijk ons volledige aanbod hieronder:

Camera-acteren Niveau 1

van beginner naar semi-professional

36 weekenden op zaterdag én zondag

Start: zaterdag 28 september 2024

Leer camera-acteren van docenten en filmacteurs uit het vak. Op de weekendopleiding leer je te observeren, imiteren en transformeren. Je leert de basis van het camera-acteren, meer verdiepen in je spel en schakelen in emoties.

bekijk alle info

Camera-acteren Niveau 2

van semi-professional naar professional

36 weekenden op zaterdag én zondag

Start: zaterdag 28 september 2024

Professionaliseer als acteur tijdens het vervolg van deze acteeropleiding. Je leert technisch camera-acteren, filmvechten, ademhalingstechnieken, acteren met accenten en dialecten, methodisch acteren, comedy acteren, ondernemen, netwerken, een zelfstandige warming-up en nog veel meer.

bekijk alle info

Camera-acteren Niveau 3

professionals in de praktijk

22 weekenden op zaterdag én zondag + eindexamenfilm en afstuderen.

Start: zaterdag 28 september 2024

Acteurs op Niveau 3 zijn professionals die bij film actors academy nu ook op de Weekendopleiding zich verder kunnen blijven ontwikkelen. Voor doorstroom vanuit Niveau 2, afgestudeerde film actors academy acteurs, maar zeker ook voor werkende acteurs die willen bijleren, verder trainen en breder inzetbaar willen worden – kortom voor de acteur die zich continu wil blijven verdiepen.

bekijk alle info

Vooropleiding

In deze acteerworkshop, de vooropleiding, camera-acteren werk je 5 weekenden (zaterdag en zondag) of 10 zondagen aan je vaardigheden, kennis en werkhouding als acteur. Je leert hoe succesvol auditie te doen. In de laatste lessen word je begeleid in het jezelf voorstellen en spelen voor de camera: deze auditie kan de eerste stap zijn naar de Weekendopleiding of dienen als voorbereiding op het doen van een auditie voor een film of serie! Bij voldoende inschrijvingen wordt een datum gekozen.

Vooropleiding

10 lessen in 5 weekenden
zaterdagen en zondagen 10.00 - 13.00

De kosten voor deze workshop bedragen € 595,00 all in.

Een vooropleiding bij film actors academy biedt alles om je te oriënteren op het beroep camera-acteren, geen ballotage of auditie nodig. De Vooropleiding is geschikt voor iedereen tussen de 16 en 60 jaar, om deze reden worden de workshops van de vooropleiding opgesplitst in verschillende leeftijdsgroepen. Wij zorgen ervoor dat je bij de juiste groep wordt ingedeeld.

bekijk alle info

Subsidiemogelijkheid

1) Ben je de afgelopen 12 maanden gedurende 4 maanden, of de afgelopen 3 jaar gedurende 8 maanden in loondienst geweest bij een gezelschap dat is aangesloten bij de NAPK, dan kan je een aanvraag indienen bij het Sociaal Fonds Podium Kunsten en krijg je tot 70% van onze workshop vergoed. www.sfpk.nl, www.napk.nl/wie-zijn-we/onze-leden.
2) Bij Werktuig PPO kan je ook een aanvraag doen. Zij vergoeden mogelijk een derde van de workshop. www.werktuigppo.nl.